Oferta
W naszych sklepach mielemy mięso na życzenie klienta.
W sklepie GAMA ul. Tartaczna 33, MINI GAMA ul. Świętojańska oraz w sklepie Aśka ul. Traugutta 23 rozbijamy mięso na kotlety. Zapraszamy!
Polecamy przepisy:
Podudzia kurczaka na ryżu, w sosie pomidorowym
Składniki:
- 6- 8 szt. podudzi kurczaka
- 4 paczki ryżu białego (po100g)
- 1 kostka bulionowa drobiowa
- 1/4 kostki masła
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- koncentrat pomidorowy (1 słoik)
- ser żółty (25 dag)
- przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, majeranek
1. Podudzia umyć i osuszyć, następnie doprawić podanymi przyprawami według uznania.
2. Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż, oraz pokrojone w kostkę paprykę i cebulę.
3. Zamarynowane podudzia przełożyć do naczynia żaroodpornego.
4. W garnku zagotować ok. 6 szklanek wody i dodać pozostałe składniki: kostkę bulionową, masło, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
5. Wszystko zagotować i polać kurczaka.
6. Posypać startym serem.
7. Piec ok. 1,5 h w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Wszystkie prodykty potrzebne do przyrządzenia dania znajdziecie w naszych sklepach SPOŁEM PSS!
Gruszka w czekoladzie
Składniki:
- 2 gruszki
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- orzechy mielone lub migdały (1 łyżka)
- 25g masła
- cytryna 1 szt.
1. Gruszki obieramy ze skórki, pozostawiając ogonek, oraz usuwany gniazda nasienne.
2. Owoce gotujemy w wodzie z plasterkami cytryny (15-20 min).
3. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy masło i dokładnie mieszamy.
4. Gruszkę po ugotowaniu zanurzamy w czekoladzie.
5. Na koniec obsypujemy owoce posiekanymi orzechami lub migdałami.
Smacznego!
Wszystkie prodykty potrzebne do przyrządzenia dania znajdziecie w naszych sklepach SPOŁEM PSS!
Łopatka wieprzowa soczysta i krucha:
1,5 kg łopatki wieprzowej
Marynata :
3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
1 łyżeczka ziaren kolendry
3 ząbki czosnku
½ łyżeczki ostrej papryki
Po łyżeczce: estragonu, ziół prowansalskich i tymianku, świeżo zmielony czarny pieprz do smaku.
1 łyżka MAGI, sól i vegeta do smaku.
½ łyżki przyprawy do grilla i szaszłyków
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wkładamy do naczynia , nakłuwamy kilkukrotnie ostrym nożem. W nacięcia wkładamy obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Składniki marynaty łączymy ze sobą i wlewamy do mięsa, dokładnie je nacierając. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki , najlepiej na całą noc, a przynajmniej na kilka godzin. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w tem. 200 stopni. Po 15 minutach zmniejszamy tem. do 180 stopni i pieczemy jeszcze około 1 godziny i 30 minut. Przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw od góry i rumienimy wierzch. Przed pokrojeniem pozostawiamy pieczeń na ok. 10-15 minut do przestygnięcia.
Smacznego!!!
Nie trać swojego cennego czasu przy okazji zakupów zapłać za rachunki.
Usługa Moje Rachunki to alternatywny, tani i błyskawiczny sposób na zapłacenie Twoich rachunków za gaz, prąd, telefon i wiele innych przy okazji wykonywania codziennych zakupów.
opłata 1,99 zł
Usługa Moje Doładowania to nowy i błyskawiczny sposób na uzupełnienie konta Twojej komórki.
Usługa CASH BACK umożliwia wypłaty gotówki (do 200,-zł) z kasy sklepu, w którym dokonujemy zakupów przy okazji płacenia kartą płatniczą.
W naszej ofercie znajdziesz kapcie ze skóry firmy FREDPOLL.
Firma „FREDPOLL” powstała w 1982r., założona przez Mariana Szałęga rodzinna firma była jednym z pierwszych zakładów na Podhalu zajmujących się produkcją obuwia domowego. Kapcie są ocieplane, wykonane w całości z naturalnej skóry zamszowej oraz naturalnej wełny baraniej.
Produkty dostępne w następujących sklepach:
GAMA - ul. Tartaczna 33